Seminar „Pametne fascikle"

Објављено среда, 10 октобар 2018 Аутор Slađana Anđelković

Seminar „Pametne fascikle – slagalice, da učenik uči, vežba, zna“

Učitelji i nastavnici su uz veoma zanimljive i kreativne zadatke učestvovali u izradama pametnih fascikli. Fascikle su namenjene učenicima da kroz inovativni oblik rada mogu da uče, vežbaju i proveravaju svoje znanje.

U subotu, 06.10.2018.godine, u prostorijama škole, održan je seminar u trajanju od 8 sati u izvođenju autora Slavice M. Ivanović i Snežane Ilić.
Cilj ovog seminara je povećanje efiksnosti nastave unapređivanjem kompetencija nastavnika za poučavanje i učenje primenom jednostavnog, vidljivog, različitog, zanimljivog i praktičnog nastavnog sredstva. Upoznavanje nastavnika sa brojnim mogućnostima realizacije nastave i ostvarivanja ciljeva obrazovanja uz primenu inovativnog nastavnog sredstva je od velikog značaja za unapređivanje procesa obrazovanja generacija koje dolaze. Podsticanjem nastavnika da primenjuju Pametne fascikle - slagalice kao sredstvo za motivaciju učenika i osavremenjavanja nastavnog procesa usavršavaju se veštine nastavnika za primenu inovacija u nastavi. Podučavanje nastavnika da sa učenicima izrađuju Pametne fascikle – slagalice kao sredstvo koje obezbeđuje kontinuitet u sticanju znanja takođe obezbeđuje i horizontalnu i vertikalnu povezanost nastavnih sadržaja.