RASPORED EMITOVANJA OBRAZOVNIH SADRŽAJA ZA VREME VANREDNOG STANJA

MPN

Dečija nedelja 2018.

Објављено понедељак, 08 октобар 2018 Аутор Gorica Radovanović

decija nedelja 2018U okviru Dečje nedelje, u našoj školi su organizovana brojna sportska, zabavno - kreativna, humanitarna i kulturna dešavanja. Teme kojima su se đaci i nastavnici bavili su bile u skladu sa predlogom organizacije Prijatelji dece pod motom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“.

Učenici starijih razreda prikupljali su odeću, igračke i školski pribor za decu koja su smeštena u ustanovama „Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska“ i za „Svratište za decu ulice“ u Krfskoj.

Kao i prethodne dve godine u školi je održan Humanitarni bazar na kom su posetioci mogli da kupe kreativne radove učenika mlađih razreda i igračke koje su priložili. Sredstva, koja su tom prilikom prikupljena, su namenjena za pomoć u lečenju mame našeg učenika. Time smo podržali, već pokrenutu akciju, ,,Budi Human“ http://www.budihuman.rs/sr/korisnik/529/ivana-jovic

U kulturnom segmentu Dečje nedelje, učenici mlađih razreda su odgledali predstavu „U zamkama virtuelnog sveta“ u Ustanovi kulture ,,Vlada Divljan“, a učenici petog razreda su posetili pozorište,,Duško Radović“ sa nastavnicom srpskog jezika.

Tragove drugarstva, humanosti i želje da nasilja nad decom bude što manje, ostavili smo i u vidu ,,Šarenih poruka“ koje su trećaci pravili u školskom dvorištu kredama u boji i izradom zidnih novina na temu „Nasilje nad decom“.


Created with Flickrset for Joomla.

Izgled škole

Škola
glavni ulaz
Škola
južna strana
Škola
sporedni ulaz
Škola
tartan staza za trčanje