Digitalno nasilje- prevencija i reagovanje

digitalnoNasilje2

Tribina "bezbednost u školi"- novi sistem video nadzora

Objavljeno ponedeljak, 03 oktobar 2016
Autor PD-SU

Novi najsavremeniji sistemu video nadzora za bezbedniji boravak u školi.

 

kamereU utorak 27.09.2016. godine sa početkom u 18h u svečanoj održana je tribina o najsavremenijem sistemu video nadzora i mogućnosti primene u našoj školi. Tribinu su vodili službenici i inspektori za bezbednost MUP-a Srbije. Tribini je prisustvolo više desetina zainteresovanih roditelja i nastavnika škole. Među prisutnim gostima bili su načelnik policijske stanice Palilula i predsednika opštine Palilula, tako njihovim prisustvom ova tribina dobija još više na značaju.

Saradnja sa MUP-om osrtvaruje se kroz povezanost postojećeg video-nadzora sa kontrolnim centrom policijske uprave i angažovanjem školskih policajaca. Implementacijom najsavremenijeg sistema video nadzora u školskim objektima možemo poboljšati kvalitet kontrole bezbednosti učenika.

Uskoro bi video-nadzor naše škole trebalo da bude povezan sa policijskim stanicama. Ovim projektom novog sistema video nadzora predviđeno je da obuhvati i škole širom zemlje. Povezivanje škola i policije bi trebalo, kako ističu učesnici tribine, pomoći da se smanji i spreči vršnjačko nasilje, ali i kriminal u školama. Opšti zaključak je da će kamere u školama, ne samo bezbednosti učenika, već i pomoći u borbi protiv narkomanije, jer se narkomanska infekcija najbrže širi u školi. Dodaje da je najopasnija stvar kada su dileri u samoj školi.

Opširnije: Tribina "bezbednost u školi"- novi sistem video nadzora

Bezbednost u školi- novi sistem video nadzora

Objavljeno nedelja, 25 septembar 2016
Autor PD-SU

Pozivamo roditelje i učenike na tribinu o novom najsavremenijem sistemu video nadzora.

kamere barili

U utorak 27.09.2016. godine sa početkom u 18h u svečanoj sali biće održana tribina o najsavremenijem sistemu video nadzora i mogućnosti primene u našoj školi. Tribinu će voditi službenici i inspektori za bezbednost. Očekuje se poseta načelnika MUP-a i predsednika opštine Palilula. Pozivamo sve roditelje, nastavnike i učitelje da uzmu učešća u ovom događaju jer su sva mišljenja i perspektive dobrodošle.

Saradnja sa MUP-om osrtvaruje se kroz povezanost postojećeg video-nadzora sa kontrolnim centrom policijske uprave i angažovanjem školskih policajaca. Implementacijom najsavremenijeg sistema video nadzora u školskim objektima možemo poboljšati kvalitet kontrole bezbednosti učenika.

Digitalno nasilje- prevencija i reagovanje

Objavljeno utorak, 19 april 2016
Autor Ministarstvo prosvete

Publikacija Digitalno nasilje – prevencija i reagovanje objavljena je u okviru programa Razvoj kapaciteta sistema za borbu protiv nasilja, zlostavljanja i zloupotrebe dece putem interneta koji su, uz finansijsku podršku Vlade Velike Britanije, realizovali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Pedagoško društvo Srbije i UNICEF. Publikacija je takođe deo projekta Zaustavimo digitalno nasilje koji realizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, UNICEF i kompanija Telenor. Sadržaj i stavovi izneti u ovoj publikaciji ne odražavaju nužno stavove Vlade Velike Britanije i UNICEF-a.

Priručnik Digitalno nasilje – prevencija i reagovanje namenjen je učenicama i učenicima, nastavnicama i nastavnicima, roditeljima, kao i svima koji rade na zaštiti dece i mladih od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

digitalnoNasilje

 

Opširnije: Digitalno nasilje- prevencija i reagovanje

STARIJI UČENICI NA KONFERENCIJI ZA ŠTAMPU- rodno zasnovanog nasilja

Objavljeno četvrtak, 05 jun 2014
Autor PD-SU

5. JUNA 2014. godine,na  Konferenciji za medije u Meidja centru
UNICEF i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja predstavili su  rezultate istraživanja i aktivnosti škola na prevenciji rodno zasnovanog nasilja. 
Govorili su: dr Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; 
Michel Saint-Lot, direktor kancelarije UNICEF-a u Srbiji; 
prof. dr Daša Duhaček, direktorka Centra za studije roda i politike Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu ; 
Grupa učenika SEDMOG RAZREDA  iz naše škole: TEODORA RAKIĆ, MATIJA NELOSKI, MILICA JOVANOVIĆ, DUŠKO MILAKOVIĆ, ALEKSA PETROVIĆ , SOFIJARADOVANOVIĆ.

Opširnije: STARIJI UČENICI NA KONFERENCIJI ZA ŠTAMPU- rodno zasnovanog nasilja

Bezbedna škola!

Objavljeno petak, 30 maj 2014
Autor PD-SU

skola bez nasiljaPo ukupnoj bezbednosti učenika i zaposlenih u školskom okruženju, škola „Milena Pavlović Barili“ iz Višnjičke Banje nalazi se iznad proseka (70,77% prema 64,33% koliko iznosi prosek za ispitane osnovne škole).

Ovakva ocena je dobijena u okviru istraživanja bezbednosti učenika i zaposlenih u školskom okruženju, u školi „Milena Pavlović Barili“. Na osnovu podataka iz upitnika, članovi stručnog tima iz Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu konstruisali su Sistem indikatora za praćenje bezbednosti školskog okruženja (skraćeno ćemo ga zvati: BŠO tabela), koji sumira trenutno bezbednosno stanje u školi.

Opširnije: Bezbedna škola!

Izgled škole

Škola
glavni ulaz
Škola
južna strana
Škola
sporedni ulaz
Škola
tartan staza za trčanje