О школи

Објављено четвртак, 01 септембар 2016 Аутор PD-SU

skupstina grada

Скупштина града Београда, на седници одржаној 12. априла 2012. године донела је одлуку о оснивању основне школе "Милена Павловић Барили" у насељу Вишњичка бања, општина Палилула. Основну школу "Милена Павловић Барили" тренутно похађа 970 ученика који су распоређени у 37 одељења. Једна је од ретких школа у региону која је у потпуности прилагођена особама са инвалидитетом.

Настава у нашој школи је почела 3. септембра 2012. године и тренутно је похађа четврта генерација ученика.

Школа је добила име по познатој уметници Милени Павловић Барили.

Lična karta škole:

Назив школе Основна школа „Милена Павловић Барили
Адреса Романа Ролана 67, Вишњичка бања, Београд
Телефон 011/2782-201 централа
 Факс  011/2782-201 централа
веб-сајт

www.osmilenapavlovicbarili.rs 

Електронска пошта Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Дан школе

5. новембар

дан рођења Милене Павловић Барили

Лого школе Logo milena elipsa
Површина објекта 3.385, 00 м² .
Спортски терени 4.112, 13 м²
Број ученика шк 2016/17. 970
Број одељења у школи

20      1-4 разред;

17     5-8 разредд

Број смена у школи Две
Језик на којем се изводи настава Српски

 

Одлука о оснивању Основне школе „Милена Павловић Барили“ у насељу Вишњичка бања, улица Романа Ролана 67, донета је 12. априла 2012. на седници Скупштине града Београда.
Саграђена је на катастарској парцели бр. 1370/9 КО Вишњица, површине 20.381 м2;регистрована је код Привредног суда у Београду од 14.06.2012. бр. 1 Фи 235/2012. године, а њена делатност је основно васпитање и образовање .
Школа територијално гравитира ка рубним деловима општине Палилула која иначе заузима површину од око 44.661 ха, на којој живи око 180.000 становника..
Подручје школе гравитира ка рубним деловима Палилуле, највеће београдске општине. Последњих година овде је изграђен венац нових стамбених зграда што утиче на прилив деце предшколског и школског узраста и очекује се позитиван утицај на пораст броја ученика школе у годинама испред нас. Ученици седмог и осмог разреда наше школе своје школовање започели су у школама из нашег окружења: „Иван Милутиновић“, „Влада Аксентијевић“, „Јован Поповић“ и бројним другим школама у које су их родитељи уписивали ради лакше организације свог живота и рада.
Школа се својим модерним архитектонским изгледом уклапа у околину и доприноси естетском изгледу насеља. Естетски уређеним простором предвиђеним за образовно-васпинти рад као и пространим спортским теренима, школа пружа могућност културног, едукативног и спортског развоја и деце и одраслих житеља овог краја.
Школа остварује наставни план на српском језику од првог до осмог разреда основне школе.
Ово је шеста година рада школе.

Специфичности школе:

У протеклих пет година рада ученици, родитељи и запослени у школи, учинили су да је школа за кратко време успела да постане препознатљива по својој бризи за све ученике, одговорном ангажовању наставника, постизању запажених резултата ученика на такмичењима и завршним испитима, сарадњи са родитељима и хигијени читавог школског комплекса.

Најбољи показатељ за то је чињеница да смо прве године рада уписали 546 ученика (13 одељења у млађим и 8 у старијим разредима), а да од ове 2017/18. школске године, школа има 970 ученика и радиће у две смене.
На завршним испитима од оснивања до ове школске године, наша школа је на општинском нивоу постизала запажене резултате на основу којих је заузима једно од првих шест места.
Успешно имплементира превентивне и интервентне програме заштите деце од насиља.
Развијамо тематску, истраживачку, интегрисану наставу и сарађујемо са еминентим стручњацима из области образовања и васпитања (пројекат Развионица, НВО Инвентива, Група за превенцију насиља- Министарство просвете и др.)
Школа се укључује у пројекте које подржава Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Ове школске године укључени смо у три пројекта: “Е-школа”; “Родна освешћеност и дискриминација у вртићу и школи”; “Савремена школа”.

 

Изглед школе

Škola
glavni ulaz
Škola
južna strana
Škola
sporedni ulaz
Škola
tartan staza za trčanje