Vršnjački tim (I-IV)

Digitalno nasilje- prevencija i reagovanje

digitalnoNasilje2

O školi

Објављено четвртак, 01 септембар 2016 Аутор PD-SU

skupstina grada

Skupština grada Beograda, na sednici održanoj 12. aprila 2012. godine donela je odluku o osnivanju osnovne škole "Milena Pavlović Barili" u naselju Višnjička banja, opština Palilula. Osnovnu školu "Milena Pavlović Barili" trenutno pohađa 970 učenika koji su raspoređeni u 37 odeljenja. Jedna je od retkih škola u regionu koja je u potpunosti prilagođena osobama sa invaliditetom.

Nastava u našoj školi je počela 3. septembra 2012. godine i trenutno je pohađa četvrta generacija učenika.

Škola je dobila ime po poznatoj umetnici Mileni Pavlović Barili.

Foto galerija: Škola

Lična karta škole:

Назив школе Основна школа „Милена Павловић Барили
Адреса Романа Ролана 67, Вишњичка бања, Београд
Телефон 011/2782-201 централа
 Факс  011/2782-201 централа
веб-сајт

www.osmilenapavlovicbarili.rs 

Електронска пошта Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Дан школе

5. новембар

дан рођења Милене Павловић Барили

Лого школе Logo milena elipsa
Површина објекта 3.385, 00 м² .
Спортски терени 4.112, 13 м²
Број ученика шк 2016/17. 970
Број одељења у школи

20      1-4 разред;

17     5-8 разредд

Број смена у школи Две
Језик на којем се изводи настава Српски

Odluka o osnivanju Osnovne škole „Milena Pavlović Barili“ u naselju Višnjička banja, ulica Romana Rolana 67, doneta je 12. aprila 2012. na sednici Skupštine grada Beograda.
Sagrađena je na katastarskoj parceli br. 1370/9 KO Višnjica, površine 20.381 m2;registrovana je kod Privrednog suda u Beogradu od 14.06.2012. br. 1 Fi 235/2012. godine, a njena delatnost je osnovno vaspitanje i obrazovanje .
Škola teritorijalno gravitira ka rubnim delovima opštine Palilula koja inače zauzima površinu od oko 44.661 ha, na kojoj živi oko 180.000 stanovnika..
Područje škole gravitira ka rubnim delovima Palilule, najveće beogradske opštine. Poslednjih godina ovde je izgrađen venac novih stambenih zgrada što utiče na priliv dece predškolskog i školskog uzrasta i očekuje se pozitivan uticaj na porast broja učenika škole u godinama ispred nas. Učenici sedmog i osmog razreda naše škole svoje školovanje započeli su u školama iz našeg okruženja: „Ivan Milutinović“, „Vlada Aksentijević“, „Jovan Popović“ i brojnim drugim školama u koje su ih roditelji upisivali radi lakše organizacije svog života i rada.
Škola se svojim modernim arhitektonskim izgledom uklapa u okolinu i doprinosi estetskom izgledu naselja. Estetski uređenim prostorom predviđenim za obrazovno-vaspinti rad kao i prostranim sportskim terenima, škola pruža mogućnost kulturnog, edukativnog i sportskog razvoja i dece i odraslih žitelja ovog kraja.
Škola ostvaruje nastavni plan na srpskom jeziku od prvog do osmog razreda osnovne škole.
Ovo je šesta godina rada škole.

Specifičnosti škole:

У протеклих пет година рада ученици, родитељи и запослени у школи,  учинили су да је школа за кратко време успела да постане препознатљива по својој бризи за све ученике, одговорном ангажовању наставника, постизању запажених резултата ученика на такмичењима и завршним испитима, сарадњи са родитељима и хигијени читавог школског комплекса.

  • Najbolji pokazatelj za to je činjenica da smo prve godine rada upisali 546 učenika (13 odeljenja u mlađim i 8 u starijim razredima), a da od ove 2017/18. školske godine, škola ima 970 učenika i radiće u dve smene.
  • Na završnim ispitima od osnivanja do ove školske godine, naša škola je na opštinskom nivou postizala zapažene rezultate na osnovu kojih je zauzima jedno od prvih šest mesta.
  • Uspešno implementira preventivne i interventne programe zaštite dece od nasilja.
  • Razvijamo tematsku, istraživačku, integrisanu nastavu i sarađujemo sa eminentim stručnjacima iz oblasti obrazovanja i vaspitanja (projekat Razvionica, NVO Inventiva, Grupa za prevenciju nasilja- Ministarstvo prosvete i dr.)
  • Škola se uključuje u projekte koje podržava Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ove školske godine uključeni smo u tri projekta: “E-škola”; “Rodna osvešćenost i diskriminacija u vrtiću i školi”; “Savremena škola”.

Izgled škole

Škola
glavni ulaz
Škola
južna strana
Škola
sporedni ulaz
Škola
tartan staza za trčanje