Tribina "bezbednost u školi"- novi sistem video nadzora

Objavljeno ponedeljak, 03 oktobar 2016 Autor PD-SU

Novi najsavremeniji sistemu video nadzora za bezbedniji boravak u školi.

 

kamereU utorak 27.09.2016. godine sa početkom u 18h u svečanoj održana je tribina o najsavremenijem sistemu video nadzora i mogućnosti primene u našoj školi. Tribinu su vodili službenici i inspektori za bezbednost MUP-a Srbije. Tribini je prisustvolo više desetina zainteresovanih roditelja i nastavnika škole. Među prisutnim gostima bili su načelnik policijske stanice Palilula i predsednika opštine Palilula, tako njihovim prisustvom ova tribina dobija još više na značaju.

Saradnja sa MUP-om osrtvaruje se kroz povezanost postojećeg video-nadzora sa kontrolnim centrom policijske uprave i angažovanjem školskih policajaca. Implementacijom najsavremenijeg sistema video nadzora u školskim objektima možemo poboljšati kvalitet kontrole bezbednosti učenika.

Uskoro bi video-nadzor naše škole trebalo da bude povezan sa policijskim stanicama. Ovim projektom novog sistema video nadzora predviđeno je da obuhvati i škole širom zemlje. Povezivanje škola i policije bi trebalo, kako ističu učesnici tribine, pomoći da se smanji i spreči vršnjačko nasilje, ali i kriminal u školama. Opšti zaključak je da će kamere u školama, ne samo bezbednosti učenika, već i pomoći u borbi protiv narkomanije, jer se narkomanska infekcija najbrže širi u školi. Dodaje da je najopasnija stvar kada su dileri u samoj školi.

Uskoro bi video-nadzor u školama u Srbiji trebalo da bude povezan sa policijskim stanicama. Povezivanje škola i policije će, kažu gosti tribine, pomoći da se smanji i spreči vršnjačko nasilje, ali i kriminal u školama.

Dvadeset četiri sata snimaće se školski hodnici, dvorišta, igrališta, tereni. Novost je da će sve snimke u stanici pratiti i policija. Roditelji su spokojniji. Iz perspektive roditelja, veoma je bitno da je dete sigurno i da je kamerama sve obuhvaćeno. Kada škola prestane sa radom, bitno je da se zna šta se događa u školskom dvorištu i da se ne okupljaju sumnjiva lica.

Kamere su tu preventivno, a u slučaju da nastane problem, one će imati ključnu ulogu.

Fotografije sa tribine možete pogledati prateći ovaj LINK.

kamere barili