УЏБЕНИЦИ 2020/21.

UDŽBENICI 2020/21.

RASPORED EMITOVANJA OBRAZOVNIH SADRŽAJA ZA VREME VANREDNOG STANJA

MPN

Vršnjački tim (I-IV)

OBAVEŠTENJE o upisu prvaka u šk. 2020/21.g.

Objavljeno petak, 27 decembar 2019
Autor Ranka Tanasić Barlov

prvaci barili

Upis učenika u prvi razred školske 2020/21. koji ne pribadaju teritoriji škole

Poštovani roditelji,

Direktorka škole je, u skladu sa zakonom, donela odluku da učenici, budući prvaci, koji ne pripadaju teritoriji škole mogu biti upisani u našu školu, u narednu školsku godinu, podnošenjem zahteva sekretaru škole u periodu od 08.01.2020. do 01.02.2020.g.

Zvaničnu odluku direktorke možete preuzeti prateći ovaj LINK.

Opširnije: OBAVEŠTENJE o upisu prvaka u šk. 2020/21.g.

Projekat „Jesenja rasprodaja“

Objavljeno utorak, 19 novembar 2019
Autor Zorana Trbović

jesenja rasprodajaUčenici drugog razreda na časovima projektne nastave u okviru teme „Jesenja rasprodaja“ dobili su zadatak da saznaju cene sezonskog voća i povrća putem interneta ili direktno od trgovaca na pijaci. Od papira su napravili voće i povrće i u učionicama je simulirana kupoprodaja. U ovoj simuliranoj trgovini učenici su praktično primenili osnovne matematičke operacije. Razvijana je kultura konverzacije u trgovini, a konkretne rečenice korišćene u dijalozima, posebno su obrađivane na časovima srpskog jezika. Upriličen je i „Jesenji karneval“, vesela povorka kostimiranih učenika ukrašenih jesenjim motivima koji su pevali pesme o jeseni. U osmišljavanju i izradi neobičnih karnevalskih kostima učenicima su pomogli roditelji i učiteljice produženog boravka.

Opširnije: Projekat „Jesenja rasprodaja“

Dvojezični javni čas sa fizičkim vežbanjem

Objavljeno četvrtak, 10 oktobar 2019
Autor Jelena Joksimović

FB IMG 1570699347318Sportsku subotu, učenici odeljenja III 4 i III 5 obeležili su javnim časom na kome su prikazali deo aktivnosti koje izvode na časovima fizičkog vaspitanja. Već dve godin, na ovom času izvodi se dvojezična nastava kao međupredmetno povezivanje sa sadržajima engleskog jezika , matematike, prirode i društva i muzičke kulture. 

Opširnije: Dvojezični javni čas sa fizičkim vežbanjem

13. MEĐUNARODNI FESTIVAL DEČJE POEZIJE ,,DJEČJE CARSTVO'' U BANjA LUCI

Objavljeno četvrtak, 11 jul 2019
Autor Jasmina Vulović

festival dp 1Međunarodno takmičenje mladih pesnika osnovnih škola, 13. do sada, održano je u Banja Luci 18. i 19. aprila 2019. godine. Učenice Sofija Damjanović 3/3 i Tara Vranić 3-3 su u pratnji mentora, svoje učiteljice Jasmine Vulović i njihovih roditelja učestvovale na finalnom takmičenju stotinu pesnika osnovnih škola Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Opširnije: 13. MEĐUNARODNI FESTIVAL DEČJE POEZIJE ,,DJEČJE CARSTVO'' U BANjA LUCI

Izgled škole

Škola
glavni ulaz
Škola
južna strana
Škola
sporedni ulaz
Škola
tartan staza za trčanje