Obeležen Dan planete Zemlje

Objavljeno utorak, 25 april 2017 Autor PD-SU

217px Earth flag PDDAN PLANETE ZEMLjE (eng. Earth Day) obeležava se 22.aprila u više od 200 zemalja širom sveta.

Naši vredni učenici su se potrudili da svojim radovima u vidu panoa i postavke u holu naše škole pokažu drugarima, našim kolegama ali i posetiocima na značaj zaštite NAŠE planete. Da svako od nas može svojim delima učiniti da sve oko nas bude bolje mesto za nas ali i buduće generacije.

Dan planete Zemlje se službeno obeležava od 1992.godine kada je tokom Konferencije UN-a o životnoj sredini i razvoju u Rio de Žaneiru, na kojoj je učestvovao veliki broj predstavnika vlada i nevladinih organizacija, usklađen dalekosežni program za promociju održivog razvoja.

Cilj obeležavanja ovog dana je da se ukaže na ugroženost prirode i na čovekov nemar prema istoj. Svakodnevno, putem medija, dobijamo informacije koliko je naša planeta ugrožena i koliko je loše tretirana od strane svojih stanovnika.

“Deluj lokalno, misli globalno“. Svaki pojedinac može i napraviti promenu, smanjiti potrošnju energije u domaćinstvu, odvajati i propisno odlagati otpad, ne bacati smeće u reke, uticati na državne i lokalne vlasti da usvoje i primenjuju zakone.


Created with Flickrset for Joomla.

Čuvajmo našu PLANETU, prelepa je!
Poruka je naših učenika.
Aktiv biologa