MART MESEC MATEMATIKE U BARILIJU

Objavljeno ponedeljak, 21 mart 2016 Autor Miroslav Krčevinac

matematika takmicenjePočetkom marta škola je organizovala dva matematička takmičenja. Saradnja sa Matematičkim društvom Srbije i Arhimedesom učinila je da ova takmičenja, na opšte zadovoljstvo, postanu tradicionalna i veoma prihvaćena od učenika. Na Misliši i Kenguru se oko četristo učenika borilo sa ciframa i figurama. U ponedeljak 14.03. učenici šestog i sedmog razreda su se upoznali sa Međunarodnim danom broja Pi, i dogovorili se da sledeće godine i naša škola da učešće u obeležavanju ovog datuma. Možemo sa ponosom proglasiti mart mesecom matematike u Bariliju.

Pozivamo vas da svi zajedno obeležimo dolazeći maj svetski mesec matematike!

Na školskom takmičenju iz matematike, održanom 22.01.2016.godine, učestvovalo je 88 učenika od 3. do 8. razreda. Od toga je 7 učenika osvojilo prvu nagradu (Veškovac Aleksa, Đurović Danilo, Teslić Vukašin, Mikić Sara, Curović Stefan, Kerkoč Stefan i Čubrić Filip), 5 učenika drugu nagradu (Tojagić Olga, Vujadinović Marta, Mihajlović Milica, Barjaktari Filip i Milovanović Katarina) i 7 učenika treću nagradu (Rakonjac Pavle, Stojanović Pavle, Đorić Uroš, Pudar Luka, Rosić Aleksandar, Urošević Una, Tomić Ana). Pohvale je dobilo 6 učenika (Jagodnik Jovan, Kosanović Nikola, Marjanović Todor, Stanković Jelena, Dragović Staša, Rakonjac Lazar). Dalji plasman na opštinsko takmičenje ostvarilo je ukupno 25 učenika.

Na opštinskom takmičenju iz matematike, održanom 27.02.2016.godine u OŠ „Filip Višnjić“, učestvovalo je 25 učenika od 3. do 8. razreda. Od toga je 1 učenik osvojio prvu nagradu (Veškovac Aleksa), 6 učenika drugu nagradu (Đurović Danilo, Vujadinović Marta, Đorić Uroš, Rosić Aleksandar, Mikić Sara, Curović Stefan) i 4 učenika treću nagradu (Rakonjac Pavle, Teslić Vukašin, Čubrić Filip, Luka Vukomanović). Dalji plasman na okružno takmičenje za učenike od 4. do 8. razreda ostvarilo je 5 učenika.

Fotografije sa takmičenja možete videti prateći ovaj LINK.