Poseta specijalnoj školi

Objavljeno četvrtak, 28 novembar 2019
Autor Marina Cilerdžić

IMG 20191127 150814 1Poseta specijalnoj školi „Miloje Pavlović“ na Banovom Brdu, 27.11.2019.

Učenici petog i šestog razreda naše škole, kao i predstavnici Vršnjačkog tima naše škole, bili su u poseti učenicima specijalne škole „Miloje Pavlović“ , gde su zajedno proslavili Dan škole „Miloje Pavlović“ i učestvovali u brojnim radionicama, koje su pripremili za naše đake. Pored sportskih aktivnosti, učenici su bili u mogućnosti da se oprobaju i u kreativnim radionicama, gde su pravili zajedno sa drugarima razne magnetiće i ukrase. Druženje je proteklo u veoma lepoj i drugarskoj atmosferi, punoj empatije i pozitivnih osećanja.

Opširnije: Poseta specijalnoj školi

Gradimo kućicu zajednički

Objavljeno sreda, 16 januar 2019
Autor Marina Cilerdžić

nap kucicu 20190116Učenici Vršnjačkog tima naše škole su na jednom od skupova učestvovali na radionici, gde su zajedničkim snagama gradili kućicu od smokija i čačkalica. Još jednom su pokazali koliko je neophodna međusobna saradnja i dobra vršnjačka klima, u izgradnji najbolje  kućice, koju smo kasnije i nagradili.

Opširnije: Gradimo kućicu zajednički

Dan tolerancije 2018.

Objavljeno nedelja, 25 novembar 2018
Autor Zorana Trbović

dan tolerancijeU organizaciji Vršnjačkog tima mlađih razreda 16.11.2018. obeležili smo Međunarodni dan tolerancije, dan koji bi zbog svog značenja, ideje i cilja trebao trajati cele godine.

Učenici su se podsetili da je potrebno uvažavati tuđe mišljenje, tuđa uverenja i osećanja, da je tolerancija zasnovana na znanju, otvorenosti, komunikaciji i slobodi mišljenja.

Učenici su na časovima odeljenjskih zajednica učestvovali u anketi, izradi panoa, u radionicama i predavanjima. Naučili su da je vrlo važno držati se svojih uverenja, ali da je važno i ne nametati svoje stavove, jer svako treba da stvori sopstvenu sliku o svetu i društvu u kome živimo.

Međunarodni dan maternjeg jezika - mlađi razredi

Objavljeno utorak, 27 februar 2018
Autor Zorana Trbović

medj dan mat jezikaU svetu se 21. februar obeležava kao Dan maternjeg jezika, s ciljem promovisanja jezičke kulture i ravnopravnosti, kao i višejezičnosti. Svako ima pravo na upotrebu maternjeg jezika i zalaganje za njegovo očuvanje. Članovi Vršnjačkog tima mlađih razreda su, takođe, obeležili ovaj značajan datum učestvujući u različitim aktivnostima u okviru radionice koja je za cilj imala da istakne značaj i važnost maternjeg jezika, čitanja, pisanja, pravilnog govora i poštovanje drugih jezika, kao i razvijanje tolerancije.

Opširnije: Međunarodni dan maternjeg jezika - mlađi razredi