RASPORED EMITOVANJA OBRAZOVNIH SADRŽAJA ZA VREME VANREDNOG STANJA

MPN

Vršnjački tim (I-IV)

OBAVEŠTENJE o upisu prvaka u šk. 2020/21.g.

Objavljeno petak, 27 decembar 2019
Autor Ranka Tanasić Barlov

prvaci barili

Upis učenika u prvi razred školske 2020/21. koji ne pribadaju teritoriji škole

Poštovani roditelji,

Direktorka škole je, u skladu sa zakonom, donela odluku da učenici, budući prvaci, koji ne pripadaju teritoriji škole mogu biti upisani u našu školu, u narednu školsku godinu, podnošenjem zahteva sekretaru škole u periodu od 08.01.2020. do 01.02.2020.g.

Zvaničnu odluku direktorke možete preuzeti prateći ovaj LINK.

Opširnije: OBAVEŠTENJE o upisu prvaka u šk. 2020/21.g.

Projekat „Jesenja rasprodaja“

Objavljeno utorak, 19 novembar 2019
Autor Zorana Trbović

jesenja rasprodajaUčenici drugog razreda na časovima projektne nastave u okviru teme „Jesenja rasprodaja“ dobili su zadatak da saznaju cene sezonskog voća i povrća putem interneta ili direktno od trgovaca na pijaci. Od papira su napravili voće i povrće i u učionicama je simulirana kupoprodaja. U ovoj simuliranoj trgovini učenici su praktično primenili osnovne matematičke operacije. Razvijana je kultura konverzacije u trgovini, a konkretne rečenice korišćene u dijalozima, posebno su obrađivane na časovima srpskog jezika. Upriličen je i „Jesenji karneval“, vesela povorka kostimiranih učenika ukrašenih jesenjim motivima koji su pevali pesme o jeseni. U osmišljavanju i izradi neobičnih karnevalskih kostima učenicima su pomogli roditelji i učiteljice produženog boravka.

Opširnije: Projekat „Jesenja rasprodaja“

Dvojezični javni čas sa fizičkim vežbanjem

Objavljeno četvrtak, 10 oktobar 2019
Autor Jelena Joksimović

FB IMG 1570699347318Sportsku subotu, učenici odeljenja III 4 i III 5 obeležili su javnim časom na kome su prikazali deo aktivnosti koje izvode na časovima fizičkog vaspitanja. Već dve godin, na ovom času izvodi se dvojezična nastava kao međupredmetno povezivanje sa sadržajima engleskog jezika , matematike, prirode i društva i muzičke kulture. 

Opširnije: Dvojezični javni čas sa fizičkim vežbanjem

13. MEĐUNARODNI FESTIVAL DEČJE POEZIJE ,,DJEČJE CARSTVO'' U BANjA LUCI

Objavljeno četvrtak, 11 jul 2019
Autor Jasmina Vulović

festival dp 1Međunarodno takmičenje mladih pesnika osnovnih škola, 13. do sada, održano je u Banja Luci 18. i 19. aprila 2019. godine. Učenice Sofija Damjanović 3/3 i Tara Vranić 3-3 su u pratnji mentora, svoje učiteljice Jasmine Vulović i njihovih roditelja učestvovale na finalnom takmičenju stotinu pesnika osnovnih škola Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Opširnije: 13. MEĐUNARODNI FESTIVAL DEČJE POEZIJE ,,DJEČJE CARSTVO'' U BANjA LUCI

,,ZAVEJANI TRAGOVI“

Objavljeno sreda, 02 januar 2019
Autor Gorica Radovanović

zavejani tragoviREALIZACIJA TEMATSKE NASTAVE ,,ZAVEJANI TRAGOVI“, ODELJENjE 3-4

Međupredmetno povezivanje sadržaja iz predmeta Likovne kulture, Matematike, Fizičkog vaspitanja , Srpskog jezika , Muzičke kulture i Slobodnih aktivnosti

Učenici su 27. decembra izveli novogodišnju predstavu ,,Zavejani tragovi „ u prisustvu roditelja i drugih bliskih osoba.

 

Opširnije: ,,ZAVEJANI TRAGOVI“

Najbolji školski projekat 2018.

Objavljeno četvrtak, 13 decembar 2018
Autor PD-SU

najbolji sk projekatOdeljenje I/4 naše škole i njihova učiteljica Zorana Trbović nagrađeni su za najoriginalnije didaktičko sredstvo na konkursu za izbor najboljeg školskog projekta na temu „Obeležavanje stogodišnjice oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu”. Konkurs su organizovale Gradska uprava grada Beograda i Dečji kulturni centar Beograd, uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja.

Priznanja su dodeljena u Dečjem kulturnom centru Beograd, u ponedeljak, 10. decembra 2018., na prigodnoj manifestaciji.

Opširnije: Najbolji školski projekat 2018.

III / 2 - početak šk. 2018/19.

Objavljeno sreda, 17 oktobar 2018
Autor PD-SU

III2 pocetak skole 2018

Međunarodni dan pismenosti 2018.

Objavljeno ponedeljak, 01 oktobar 2018
Autor Mila Marković

pismenost 1pismenost 2

Ovu školsku godinu učenici su započeli novim aktivnostima – radno i kreativno!

U biblioteci naše škole 8. septembra je obeležen Međunarodni dan pismenosti. Sa učenicima odeljenja II-3 organizovan je čas na temu: Šta znači biti pismen? Pismenost je veština. Kada se kaže veština onda se misli na to da je pismena osoba ona koja ume pravilno da čita, piše i govori uz razumevanje; da poznaje pravopis i jezička pravila i primenjuje ih u svim životnim situacijama. Danas, u 21. veku, pod pismenošću se podrazumeva i informatička pismenost.

Opširnije: Međunarodni dan pismenosti 2018.

Izgled škole

Škola
glavni ulaz
Škola
južna strana
Škola
sporedni ulaz
Škola
tartan staza za trčanje