OBAVEŠTENJE O UPISU PRVAKA ZA ŠKOLSKU 2020/21 GODINU

Објављено понедељак, 30 март 2020 Аутор Ranka Tanasić Barlov

UPIS U PRVI RAZRED ZA ŠKOLSKU 2020/21. GODINU

prvaci barili

Poštovani roditelji,

Vlada Republike Srbije donela je odluku da se, usled trenutne epidemiološke situacije u zemlji, privremeno obustavi nastavni rad u svim osnovnim i srednjim školama. (Službeni glasnik RS, br. 30/2020 od 15.03.2020. godine)

Upis u prvi razred ove školske godine vršiće se počev od 01.04.2020. godine preko Portala eUprava.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa Kabinetom Predsednika Vlade i Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu pripremilo je nove procedure upisa dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu.

Navedene procedure imaju za cilj da pojednostave, u administrativnom smislu, upis dece u prvi razred osnovne škole, kako roditeljima, odnosno drugim zakonskim zastupnicima dece, tako i školama.

Tako će roditelju počev od 1.04.2020. godine biti omogućeno da elektronskim putem iskaže interesovanje za upis deteta u određenu školu na teritoriji Republike Srbije preko Portala eUprava. Roditeljima koji su preko ove usluge iskazali interesovanje, elektronskom poštom biće poslata notifikacija o datumu upisa u osnovnu školu.

Na portalu eUprava, po definisanju datuma upisa u osnovnu školu, biće dostupna usluga eZakazivanja za upis i testiranje koja će omogućiti roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve aktivnosti vezane za upis deteta u školu.

Preko aplikacije eUpis vršiće se povlačenje podataka o učeniku (iz matične knjige rođenih, evidencija prebivališta i podatke o obavljenom lekarskom pregledu).

U prvi razred školske 2020/2021. godine upisuju se deca rođena od 1. marta 2013. do 1. marta 2014. godine, a upis počinje u sredu, 1. aprila 2020. godine.

Sve dodatne informacije možete dobiti kao odgovor na mejl adresu Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

U narednim danima ćemo vas redovno obaveštavati o novim informacijama koje budemo dobijali od nadležnih institucija.

Nakon što se prijavite na Portalu eUprave (uputstvo za korišćenje - LINK) i iskažete interesovanje za upis deteta u prvi razred naše škole.

Poštovani roditelji, takođe vas pozivamo da nakon što pijavite dete na Portalu eUprava popunite i ovaj upitnik za potrebe naše škole:

Upitnik za upis u prvi razred školske 2020/2021 OŠ Milena Pavlović Barili: