RASPORED EMITOVANJA OBRAZOVNIH SADRŽAJA ZA VREME VANREDNOG STANJA

MPN

Vršnjački tim (I-IV)

ČETVRTO SPORTSKO SABRANJE „SVETE SRBIJE“ I SLAVA GRADA BEOGRADA

Објављено понедељак, 29 мај 2017 Аутор PD-SU

DECA SU LICE „SVETE SRBIJE“
ČETVRTO SPORTSKO SABRANjE 

slika sabranjeUčenici naše škole su svojim prisustvom podržali ovu manifestaciju Sportskog Sabranja Svete Srbije. Ovaj događaj je zbog jedinstvenosti svog koncepta i kvaliteta programa dobio status ”Manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd”. Ove godine centralni dan je održan u nedelju 28. maja na sportskim terenima Ade Ciganlije na lokaciji na novobeodgradskoj strani obale ”Beogradskog mora”. Sportska tema ovogodišnjeg Sabranja je bila atletika, a promoter je reprezentativka i šampionka skoka u dalj Ivana Španović.

 

Nakon Svete Liturgije počeo je kulturno-umetnički program u kome su učestvovali: Lena Kovačević, Bojan Marović, Boris Režak, Sergej Ćetković, Slobodan Trkulja, Željko Vasić, Nikola Rokvić, Davor Jovanović, Bilja Krstić i ”Bistrik”, dečji hor ”Svetosavsko zovnce”, KUD ”Talija”, plesni studio ”Flaj”, orkestar garde ”Stanislav Binički” i drugi.

Uvodni dan manifestacije započeo je na praznik Krsne Slave Grada Beograda - Spasovdan 25. maja (četvrtak) organizovanjem Dečije litije koja je nosila naziv: ”Deca su lice Beograda”

Dečija litija- tradicionalna gradska šetnja ulicama Beograda krenula je iz ulice Admirala Geprata- Vaznesenjska crkva u 11 časova zajedno sa centralnom litijom koju je predvodio NJegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej. Dečiju litiju su činili učenici osnovnih škola Gradskih opština: Palilula i Čukarica, predvođeni nastavnicima verske nastave.

Za vreme трајаnja програмa, na sportskim terenima postavljeno je preko 45 sportskih stanica na kojim su deca posetioci mogli da se upoznaju sa sportskim i kreativnim znanjima kao što su: atletika, fudbal, košarka, odbojka, streličarstvo, viteške discipline, gimnastika, tenis, veslanje, golf, penjanje na veštačku stenu, fitnes itd.

Svi sadržaji Sportskog Sabranja su bili besplatni, a deci posetiocima podeljeni su darovi kao što su: časopis Svetsoavsko zvonce, sladoledi, čokolade, frizbiji, a nakon prvog bloka programa u 13:00 serviran je vojnički pasulj koji su pripremili služba za pripremanje obroka narodne kuhinje Versko dobrovoljno starateljstvo SPC.


Created with Flickrset for Joomla.
 

U prethodne tri godine Sportsko Sabranje je od jednodnevne postao dvodnevna manifestacija koja je uspela da okupi preko 70.000 dece, koja su kroz raznovrsne sadržaje i programe, imala priliku da aktivno učestvuju u saznajnom procesu harmoničnog vaspitanja koje krovna organizacija ”Pravoslavnog Sportskog Udruženja ”Sveta Srbija” sprovodi i razvija od 2013. godine, kroz pedagoško-trenažni proces svog projekta PSD ”Sveta Srbija” i to putem sportova: košarke, fudbala, odbojke, planinarske sekcije i drugih aktivnosti, jednako vodeći računa i o sportskom i o duhovnom razvoju preko 500 dece sportista...

Dalje informacije možete dobiti na oficijalnom sajtu PSD "Sveta Srbija".

Izgled škole

Škola
glavni ulaz
Škola
južna strana
Škola
sporedni ulaz
Škola
tartan staza za trčanje