ČETVRTO SPORTSKO SABRANJE „SVETE SRBIJE“ I SLAVA GRADA BEOGRADA

Објављено понедељак, 29 мај 2017 Аутор PD-SU

DECA SU LICE „SVETE SRBIJE“
ČETVRTO SPORTSKO SABRANjE 

slika sabranjeUčenici naše škole su svojim prisustvom podržali ovu manifestaciju Sportskog Sabranja Svete Srbije. Ovaj događaj je zbog jedinstvenosti svog koncepta i kvaliteta programa dobio status ”Manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd”. Ove godine centralni dan je održan u nedelju 28. maja na sportskim terenima Ade Ciganlije na lokaciji na novobeodgradskoj strani obale ”Beogradskog mora”. Sportska tema ovogodišnjeg Sabranja je bila atletika, a promoter je reprezentativka i šampionka skoka u dalj Ivana Španović.

 

Nakon Svete Liturgije počeo je kulturno-umetnički program u kome su učestvovali: Lena Kovačević, Bojan Marović, Boris Režak, Sergej Ćetković, Slobodan Trkulja, Željko Vasić, Nikola Rokvić, Davor Jovanović, Bilja Krstić i ”Bistrik”, dečji hor ”Svetosavsko zovnce”, KUD ”Talija”, plesni studio ”Flaj”, orkestar garde ”Stanislav Binički” i drugi.

Uvodni dan manifestacije započeo je na praznik Krsne Slave Grada Beograda - Spasovdan 25. maja (četvrtak) organizovanjem Dečije litije koja je nosila naziv: ”Deca su lice Beograda”

Dečija litija- tradicionalna gradska šetnja ulicama Beograda krenula je iz ulice Admirala Geprata- Vaznesenjska crkva u 11 časova zajedno sa centralnom litijom koju je predvodio NJegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej. Dečiju litiju su činili učenici osnovnih škola Gradskih opština: Palilula i Čukarica, predvođeni nastavnicima verske nastave.

Za vreme трајаnja програмa, na sportskim terenima postavljeno je preko 45 sportskih stanica na kojim su deca posetioci mogli da se upoznaju sa sportskim i kreativnim znanjima kao što su: atletika, fudbal, košarka, odbojka, streličarstvo, viteške discipline, gimnastika, tenis, veslanje, golf, penjanje na veštačku stenu, fitnes itd.

Svi sadržaji Sportskog Sabranja su bili besplatni, a deci posetiocima podeljeni su darovi kao što su: časopis Svetsoavsko zvonce, sladoledi, čokolade, frizbiji, a nakon prvog bloka programa u 13:00 serviran je vojnički pasulj koji su pripremili služba za pripremanje obroka narodne kuhinje Versko dobrovoljno starateljstvo SPC.


Created with Flickrset for Joomla.
 

U prethodne tri godine Sportsko Sabranje je od jednodnevne postao dvodnevna manifestacija koja je uspela da okupi preko 70.000 dece, koja su kroz raznovrsne sadržaje i programe, imala priliku da aktivno učestvuju u saznajnom procesu harmoničnog vaspitanja koje krovna organizacija ”Pravoslavnog Sportskog Udruženja ”Sveta Srbija” sprovodi i razvija od 2013. godine, kroz pedagoško-trenažni proces svog projekta PSD ”Sveta Srbija” i to putem sportova: košarke, fudbala, odbojke, planinarske sekcije i drugih aktivnosti, jednako vodeći računa i o sportskom i o duhovnom razvoju preko 500 dece sportista...

Dalje informacije možete dobiti na oficijalnom sajtu PSD "Sveta Srbija".