RASPORED EMITOVANJA OBRAZOVNIH SADRŽAJA ZA VREME VANREDNOG STANJA

MPN

Vršnjački tim (I-IV)

SVETOSAVSKI SUSRETI

Objavljeno ponedeljak, 23 januar 2017 Autor PD-SU

Svetosavski susreti

Naša škola je, u ponedeljak 23.01.2017.g, po drugi put, bila domaćin "Svetosavskih susreta", predloženih od direktora osnovnih škola Palilule da se tradicionalno održavaju svake godine uoči praznika Savindana. Ova manifestacija u čast našeg velikog prosvetitelja i učitelja ima za cilj saradničko povezivanje škola kroz kulturnu i duhovnu delatnost. Svečanosti se održavaju u nekoliko palilulskih škola sa različitim svetosavskim temama.

Tema našeg susreta bila je “Veronauka”, pa je za učenike od prvog do četvrtog razreda organizovan kviz znanja iz gradiva verske nastave. Gosti iz nekoliko palilulskih škola, učenici i nastavnici veronauke, dočekani su srdačnim i toplim pozdravom dobrodošlice od direktorke naše škole, nakon čega su svi učesnici otpevali himnu svetom Savi.

Sve je proteklo u ferplej takmičarskoj atmosveri sa osmesima i usklicima pri svakom pogođenom odgovoru. Na kraju svi učesnici su iskazali zadovoljstvo zbog prisustvovnja ovako jednom izuzetnom događaju, koje će im ostati u sećanju.

Online kviz-takmičenje obuhvatalo je nastavno gradivo iz veronauke vezano za praznike Božića, Krstovdana-Bogojavljanja i Svetog Save. Za ovu priliku obezbeđena su četiri elektronska uređaja za grupe od po 3-4 učenika četvrtog razreda. Grupe za takmičenje formirane su od učenika predstavnika svojih škola.

Ovaj kviz predstavlja jednu od najpolularnijih platformi za kreiranje kvizova koji pomažu i motivišu pri učenju, kroz igru. KAHOOT platforma, osim što je veoma zanimljiva, mnogo pomaže i u učenju novog gradiva. Ovaj veb alat koristimo već neko vreme, i pokazao se kao jedno od najomiljnijih sredstava za učenje, kod   učenika svih uzrasta. Ovom prilikom smo prisutnima omogućili bliže upoznavanje sa ovakvim savremenim načinom rada sa decom.

 

Izgled škole

Škola
glavni ulaz
Škola
južna strana
Škola
sporedni ulaz
Škola
tartan staza za trčanje