Rapored kontrolnih i pismenih

test1

Vršnjački tim (I-IV)

SAVINDAN 2017.

Objavljeno utorak, 07 februar 2017 Autor PD-SU

sava okoviikonaUčenici naše škole su, i ove godine, još jednom pokazali svoje umetničke veštine i na najlepši način obeležili školsku slavu. U prepunoj svečanoj sali pred brojnim gostima saradnicima, roditeljima, učenicima i nastavnicima školska priredba je otpočela pozdravnim govorom direktorke Olivere Korošec, a potom je, u duhu praznika, usledilo presecanje slavskog kolača nakon čega su naši učenici prisutnima priredli bogat kulturno-umetnički program.

 Trdicionalno, naš uvaženi gost protojerej-stavrofor Radomir Radovanović nakon sveštenog čina prigodnim govorom je podsetio prisutne koliko je važno, lepo i dušekorisno to što se sećamo našeg duhovnog oca svetog Save. I da je, zaista, sreća što imamo i pamtimo svetitelje i prosvetitelje kao što je on, koji su svojim životom, božanskom ljubavlju, požrtvovanošću i istrajnošću zadužili naš narod.

Odmah zatim mnogočlani hor učenika starijih razreda ponosno je zapevao Himnu Svetom Savi uz pratnju klavira nastavnice Dragane Vučićević. Nakon himne Katarina Ristanović, učenica VII-4 razreda, je u čast našeg velikog prosvetitelja i učitelja pročitala Slovo o Svetom Savi, prenevši važnu poruku prisutnima, da je naša školska dužnost da sačuvamo svoju veru, kulturu, jezik i pismo, i uopšte nacionalni identitet, bez kojeg nema ni ličnog identiteta. Nakon uvodnog Slova naši učenici su se još jednom iskazali kroz pesmu, racitale i glumačke veštine i pokazali svima prisutnima šta najbolje zanaju.

Program su ulepšali i Anastasija Mitrović, učenica VII-3, pesmom “Marijo slavna”, iza koje su mališani IV-5 pevajući i svirajući flaute izveli numeru “Božić, božić blagi dan”. Učenici odeljenja I-4 izveli su recital, a Janković Nikola je recitovao pesmicu “Na Svetog Savu”. Izvanredni duet Teodore Sajić i Jelene Trbović, učenica V-2 razreda, predstavio se publici ovogodišnjom pobedničkom pesmom „Rasti, Rasti moj zeleni bore“, sa kojom su osvojile prvo mesto na opštinskom takmičenju „Zlatna sirena“.

Centralni deo priredbe bila je komična predstava „Sveti Sava u mojoj kući“, koja je razveselila sve prisutne. Nosioci komike su za kratko vreme na jedan šaljiv i satiričan način kroz životne aktuelnosti pokazali i dokazali neprevaziđenost snage Savinog duha. Jelena Trbović, Milica Kostić, Nikola Mučibabić, Stevan Stojanović i drugi pokazali da su pravi majstori glume što su posetioci potvrdili gromkim aplauzom.

Program je završen horskim izvođenjem predivne pesme “Molitva”, koju je devedesetih pevao naš poznati izvođač Bajone.
Katarina Ristanović se na samom kraju, u ime škole, zahvalila svim učesnicima i gostima!

Fotografije sa priredbe možete pogledati i preuzeti prateći ovaj LINK. 

Izgled škole

Škola
glavni ulaz
Škola
južna strana
Škola
sporedni ulaz
Škola
tartan staza za trčanje