INTERVJU sa Stankom Žica, pedagogom škole

Objavljeno petak, 17 januar 2020
Autor Mila Marković

20200110 133211

Povodom Međunarodnog dana školskih biblioteka (poslednji ponedeljak u oktobru) učenici sekcije su obavili intervju sa Stankom Žica, pedagogom škole.

1. Recite nam nešto kratko o sebi?

Završila sam Filozofski fakultet- grupa pedagogija na Beogradskom univerzitetu, pre više od tri decenije i stekla zvanje diplomiranog pedagoga ili danas, master pedagogije.
Imala sam sreće da odmah dobijem posao i da započnem usavršavanje stečenih znanja i veština kroz praksu, radeći na raznim mestima: u osnovnoj školi kao nastavnica razredne i predmetne nastave (11 godina), stručna saradnica pedagoškinja (18.5 god), pomoćnica direktora (2.5 godi).
Volim da čitam beletristiku i stručnu literaturu, gledam obrazovne i emisije iz kulture, družim sa decom, razmenjujem mišljenja na razne teme, a najviše na one koje se odnose na oblast ljudskih prava, kvalitetnog obrazovanja i vaspitanja , ekologiju, budućnost planete i ljudi na njoj i td. Moj sin se bavi arhitekturom pa mi je zanimljivo da pratim i ovu oblast.

Opširnije: INTERVJU sa Stankom Žica, pedagogom škole

Međunarodni dan tolerancije

Objavljeno petak, 22 novembar 2019
Autor Mila Marković

IMG 1e050Prema Deklaraciji, Ujedinjenih nacija, ustanovljenoj 1995.god. u Parizu, tolerancija je poštovanje, prihvatanje i uvažavanje bogatstva različitosti u svetskim kulturama.

To je Dan koji nas podseća na razumevanje, prihvatanje različitosti, poštovanje, empatiju, strpljivost i saradnju. Ovaj dan smo obeležili sa predškolcima iz vrtića „Suncokreti“. Čitali smo bajku „Ružno pače“, razgovarali o njoj i zatim je ilustrovali.

Opširnije: Međunarodni dan tolerancije

MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI

Objavljeno četvrtak, 26 septembar 2019
Autor Mila Marković

20190918 103650Ovom prilikom predškolci i vaspitači iz „Čupka“ su poseti našu školu i zajednički smo obeležili Međunarodni dan pismenosti, osmi septembar.

Druženje su nam ulepšali učenici iz boravka, sa svojim učiteljicama, koji su napravili obeleživače za knjige i poklonili našim malim gostima.

Članovi bibliotečke sekcije, čitali su bajke, a predškolci su nam pevali pesme.

Opširnije: MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI

Susret sa piscem

Objavljeno subota, 30 mart 2019
Autor Mila Marković

Relja pisacRelja Carić ima samo 13 godina a objavio je  tri knjige poezije i proze: Reljin kutak, Reljin kutak 2 i Reljin kutak 3. U prijatnoj atmosferi školske biblioteke mladi pisac je predstavio svoju treću knjigu učenicima sedmog razreda. Činjenica da je Relja njihov vršnjak doprinela je opuštenom i iskrenom razgovoru  o pisanju, školi, nastavnicima, porodici, popularnosti.

Opširnije: Susret sa piscem

Poseta drugoj biblioteci

Objavljeno ponedeljak, 25 mart 2019
Autor Mila Marković

poseta bibliU okviru planiranih poseta drugim bibliotekama, 20.03.2019.god. posetili smo biblioteku osnovne škole Ivan Milutinović. Srdačno nas je dočekala bibliotekarka Mira Meglić i upoznala sa dugom tradicijom ove škole. Biblioteka je smeštena u relativno malom prostoru u odnosu na zavidan broj knjiga i druge bibliotečke gradje ali je povezana sa medijatekom pa taj spoj starog i novog daje posebnu atmosferu i duh. Poneli smo lepe utiske, hvala bibliotekarki Miri Meglić.

Opširnije: Poseta drugoj biblioteci

“Čarobna Milena” u Domu Jevrema Grujića

Objavljeno sreda, 12 decembar 2018
Autor Mila Marković

milenaUčenici članovi književnog kluba „Barili“ i bibliotečke sekcije 07.12.2018.god. posetili su izložbu jedne od najvećih srpskih slikarki Milene Pavlović Barili pod nazivom “Čarobna Milena“. Ovom izložbom Dom Jevrema Grujića ističe značaj i ulogu srpskih žena umetnica i njihov uticaj na evropsku i svetsku umetničku scenu.

Učenici su uživali u umetničkim delima kao i u samom enterijeru Doma Jevrema Grujića koji je spomenik kulture od visokog značaja. To je prva zgrada u Beogradu koja je 1961.god. zaštićena od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Ponosni smo što naša škola nosi ime ove velike i u svetu priznate umetnice: Milene Pavlović Barili!

Opširnije: “Čarobna Milena” u Domu Jevrema Grujića

INTERVJU sa direktorkom naše škole Oliverom Korošec- Međunarodni dan školskih biblioteka

Objavljeno petak, 09 novembar 2018
Autor Mila Marković

intervju direktorkaMeđunarodni dan školskih biblioteka obeležava se od 1999.god.(poslednji ponedeljak u oktobru), a od 2008.god. počinje da se obeležava kao Mesec školskih biblioteka.Tim povodom članovi bibliotečke sekcije intervjuisali su direktorku naše škole.

  • Šta za Vas znači BIBLIOTEKA?

Biblioteka je za mene uvek bila mesto na kome gubim pojam o vremenu. Naime, birajući knjigu koju bih pročitala, prelistavajući, čitajući … zaboravim na sve druge obaveze. Posebno uživam u mirisu biblioteke, mirisu knjiga.

Opširnije: INTERVJU sa direktorkom naše škole Oliverom Korošec- Međunarodni dan školskih biblioteka

Učenici naše škole na 63. Međunarodnom sajmu knjiga

Objavljeno sreda, 31 oktobar 2018
Autor PD-SU

Sajam knjigeNaši učenici su posetili 63, Međunarodni sajam knjiga 24.10.2018.god. Bili su oduševljeni brojem izlagača, povoljnim cenama i izborom knjiga.

 

Za naše učenike koji su posetili Sajam knjiga, ovo je zaista bio praznik knjige.

Od svih kulturnih događaja u Srbiji, Međunarodni sajam knjiga ima najdužu tradiciju i beleži najbrojniju posećenost.

Opširnije: Učenici naše škole na 63. Međunarodnom sajmu knjiga